Tarife: Lecții de echitație și Abonamente începând cu data de 01.04.2024

Lecții de echitație – toate ședințele necesită o PROGRAMARE prealabilă.

Lecții de echitație/ Ședințe individuale

Ședință nivel inițiere scurtă
100 lei /
130 lei*/persoană
  • Durată: 20 minute
  • Recomandată: copiilor și adulților începători
  • Plimbare de acomodare cu însoțitor, exerciții de lucru la coardă pentru dezvoltarea echilibrului și a abilităților de coordonare.
Ședință niv. intermediar

a

250 lei

/persoană
  • Durată: 60 minute
  • Recomandată: călăreților de nivel intermediar
  • Harnașare cal și pregătire pentru antrenament, lucru la liber la pas, trap și galop, elemente de bază în dresaj, lucru pe cavaleți.
Ședință nivel avansat

a

300 lei

/persoană
  • Durată: 60 minute
  • Recomandată: călăreților de nivel avansat/exclusive
  • Lucru la liber pas, trap și galop, elemente avansate de dresaj, sărituri peste obstacole, ieșiri în teren variat.

*Preț valabil pentru zilele de weekend sau sărbători legale. Prețurile includ TVA.

Plimbare călare

Această plimbare este recomandată copiilor mai mici, având scopul de a se acomoda cu poziția în șa, cu mișcările calului și balansul corpului.

Tarif: 50 lei/ *70 lei/persoană
Durată: 10 min.
Notă: Nu necesită programare prealabilă.

Abonamente pentru lecții de echitație

Înainte de a solicita primul abonament, te așteptăm să ne cunoaștem prin intermediul unei prime ședințe de inițiere la coardă.

Întrucât achiziția unui abonament nu permite rambursarea parțială / totală a acestuia, rugăm ca decizia să fie luată doar în cazul în care călărețul își asumă toate cele 10 ședințe incluse în preț.

P.S. De la data achiziționării, abonamentul are valabilitate timp de 3 luni. Pentru utilizarea abonamentului, este necesar ca beneficiarul acestuia să își facă, în prealabil, o programare pentru fiecare ședință în parte.

Abonament "First Ride"/ Inițiere
1650 lei / 2000 lei* /persoană
  • 10 ședințe de inițiere în echitație
  • 45 minute / ședință
  • Nivel: inițiere
  • avantaje VIP*

Abonament "Exclusive Ride" / VIP**

a

2750 lei

/persoană
  • 10 ședințe de echitație
  • 60 min / ședință
  • Nivel: inițiere și intermediar + avantaje VIP**
  • a

Abonament "Intensive Ride" / Avansat

a

2500 lei

/persoană
  • 10 ședințe de echitație
  • 60 min / durată ședință
  • Nivel: avansat
  • avantaje VIP*

*Preț valabil pentru zilele de weekend sau sărbători legale. Prețurile includ TVA.

**Avantajele VIP, din cadrul abonamentului “Exclusive Ride”, constau în:

  • lecții de călărie (pentru copii sau pentru adulți) în care instructorul lucrează individual cu călărețul;
  • prioritate la alegerea calului, a instructorului, a datei și orei de desfășurare a lecțiilor de echitație.
  • suport telefonic pentru selectarea datei și orei de desfășurare

Ai o întrebare?

Ne dorim să găsim împreună răspunsuri la căutările tale, să împărtășim cu tine pasiunea și experiențele trăite alături de cai. Așa că, orice idee, curiozitate sau întrebare este binevenită!

Numele tău *
Fill out this field
Adresa ta de email *
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Despre ce vrei să ne scrii *
Fill out this field
Care este mesajul tău pentru noi *
Fill out this field
Sunt de acord cu: *
https://equester.ro/index.php/politica-de-cookies-si-protectia-datelor-personale/
You need to agree with the terms to proceed
Pentru a dovedi că ești un vizitator real al site-ului Equester, te rugăm să rezolvi următorul calcul: 28 + 9 = ?
Enter the equation result to proceed
Clubul EQUESTER - Lecții de echitatie
Ce tip de ședință este recomandată pentru un copil de 5 ani?

Pentru copiii cu vârste de până la 6 ani sunt recomandate ședințele de inițiere scurte, care durează 20 de minute, datorită capacității lor, fizice și psihice, de a rezista călare. De regulă, copiii mici obosesc destul de repede și nu au răbdare să stea călare mai mult de 20 de minute. (special pentru ei, avem joacă liberă la Muf Puf)

Ce presupune o lecție de inițiere scurtă (20 min)?

Prima lecție de echitație începe cu o plimbare de 5-10 minute, în care călărețul este încurajat să rămână complet relaxat, pentru a se acomoda cu poziția în șa, cu mișcările calului și balansul corpului. Apoi urmează o serie de indicații pentru corectarea poziției de călărit și exerciții pentru dezvoltarea încrederii și a echilibrului.

Ulterior, sub atenta îndrumare a instructorului, se fac exerciții simple – mână în șold, mână lateral, rotiri din brațe, mângâieri (te apleci și mângâi calul pe piept, sau pe spate) – pentru dezvoltarea echilibrului, a încrederii și a capacității de a interacționa cu calul.

Ce presupune o lecție de inițiere completă (45 min)?

O lecție de inițiere completă include, pentru început, exerciții pentru dezvoltarea echilibrului și a capacității de a interacționa cu calul. Ulterior, de la o ședință la alta, exercițiile devin mai complexe, antrenând tot mai mult capacitatea de coordonare, sincronizare și menținere a echilibrului: rotiri de brațe din trunchi, aplecări față-spate, cu mângâieri și bătăi ușoare ale calului, exerciții pentru dezvoltarea instinctului de a strânge din genunchi, exerciții de echilibru stând în genunchi pe șa, exerciții de gimnastică cu chinga de voltijă etc.

Cum ajut copilul să-și depășească sentimentul de teamă?

Copiii sunt atrași în mod natural de cai și au un instinct înnăscut de a se apropia de ei, de a-i mângâia, de a-i cunoaște. În același timp, se pot simți uneori intimidați și temători față de cai, din cauza înălțimii și posturii lor impozante. Pentru depășirea acestei frici inițiale, e important să le acordăm un timp de adaptare, în care să le arătăm, prin exemplu propriu, cum se pot împrieteni cu caii, cum pot interacționa cu aceste ființe minunate, dar și cum să respecte o serie de măsuri de siguranță în preajma calului (spre exemplu: să nu se poziționeze niciodată în spatele lui). Așadar, înainte de a așeza un copil în șa, oferă-i 3 ingrediente esențiale pentru o experiență fericită: un timp de pregătire, exemplul personal (de curaj) și, desigur, răbdare. Noi adăugam: caii blânzi, antrenați special pentru echitație, instructorii bine pregătiți și echipamentul de protecție.

Călărie în natură sau un somn bun pe canapea?

Tonusul muscular general al unui călăreț este mult mai bun decât al unei persoane sedentare deoarece, în acest sport, absolut toate grupele musculare sunt implicate în efort, la fel ca în cazul înotului, dar la un nivel mai intens. În plus, călăria și prezența în natură stimulează secreția de serotonină, hormonul fericirii, ceea ce nu se întâmplă în cazul unui creier “anesteziat” în fața TV-ului, jocurilor electronice sau tabletelor.
Alte beneficii ale acestui sport? Prin coordonarea mișcărilor, vei dobândi o dexteritate fizică de admirat și îți vei îmbunătăți tonusul muscular. Postura corporală va fi și ea îmbunătățită semnificativ. Respirația este, la rândul ei, favorizată, iar efectele pozitive se vor cunoaște, după o serie de exerciții, chiar la nivelul inimii și plămânilor. Iată și un pont: o oră de călărie arde tot atâtea calorii cât 30 de minute de cardio sau de cycling.

Care este ținuta adecvată pentru o lecție de călărie?

Înainte de a porni la drum către prima lecție de echitație, îți recomandăm să alegi o costumație lejeră, cu pantaloni mai strânși pe picior, dintr-un material cât mai natural (bumbac). Dacă este sezon rece, alege o geacă până la mijloc, scurtă. Atunci când călărim, sunt de evitat hainele largi, care flutură în bătaia vântului, pentru că distrag atenția calului și îl agită.
Pentru început, o încălțăminte potrivită pentru călărit ar fi un pantof adidas, o gheată sau o cizmă scurtă (excludem balerinii, sandalele sau pantofii cu tocuri). Ulterior, cei care rămân fideli acestui hobby își pot achiziționa cizme speciale pentru călărie (există și cizme de călărie pentru copii).

Cu cât timp înainte trebuie să fac programarea unei lecții?

Toate lecțiile de călărie se fac sub supravegherea unui instructor. De aceea, programările se fac cu cel puțin o zi înainte, pentru a permite instructorilor să-și organizeze ședințele de echitație și să planifice caii potriviți.

Decizia de alegere a calului aparține instructorului, din simplul motiv că acesta este în măsură să facă o alegere responsabilă, în deplină cunoștință de cauză.

Partenerii Clubului Sportiv Equester

Meniu
×