Teambuilding alături de cai

Un teambuilding inedit

Care este acel “ingredient secret” care asigură eficiența activităților de teambuilding? E ceva mult mai mult decât jocuri de echipă sau încurajarea nevoii de socializare a unui grup de oameni, la o cină corporativă.

E acel “ceva” care face ca efectele unei astfel de acțiuni să fie vizibile pe termen lung.

Pentru un impact mai puternic și o schimbare de durată (în ceea ce privește “creșterea împreună”), poți lua în calcul o idee inedită de teambuilding: ieșiri în aer liber, la călărit.

S-ar putea să fii uimit de câte implicații poate avea o astfel de activitate asupra dezvoltării unei echipe.

Caii ne învață despre curaj, depășirea propriilor limite, determinare și încredere. În același timp, ne dăruiesc o alternativă excelentă de relaxare și deconectare.

Lecțiile din cadrul unui team building pot fi comune, pentru grupuri de 4-5 oameni, sau lecții individuale, în care se lucrează prin rotație cu fiecare persoană, câte 10-20 de minute în parte.

2 programe

  • Teambuilding “Just for fun”

    – presupune un program mai lejer, care include plimbări ușoare cu calul și câteva exerciții de inițiere (ședințe de 10 min/persoană);

  • Teambuilding “Spirit Ride”

    – presupune o sesiune organizată care urmărește dezvoltarea unor aptitudini ale celor implicați (ședințe de 20 min/persoană).

Aptitudini dezvoltate prin echitație

În lucrul cu caii, oamenii simt emoții. Iar emoțiile puternice au puterea să schimbe profund modele de comportament deficitare.
Echitația se dovedește a fi o metodă excelentă prin care poți cultiva în mod special aptitudinile specifice unui team leader:
• Leadership natural;
• Abilitatea de a comunica și interacționa nonverbal;
• Capacitatea de a te impune;
• Capacitatea de a oferi încredere celorlalți;
• Capacitatea de a fi atent la un feedback, de a avea răbdare să îl aștepți.

Tipuri de exerciții

  • Exerciții de jos: a învăța să te apropii singur de cal, a învăța cum să îl faci să vină către tine, a învăța cum să-ți stăpânești emoțiile, a învăța cum să îl faci să te urmeze sau să urmeze un traseu predefinit, cu anumite borne;
  • Exerciții călare: a învăța să conduci calul, a-ți crește capacitatea de sincronizare a acțiunilor și capacitatea de coordonare.

Facilități

Equester club de echitatie Iasi - facilitati

Tarife

Equester Riding Club teambuilding -tarife
Meniu
ro_RORomanian