Aptitudini dezvoltate prin echitație

Teambuilding la Equester Riding Club Iași

Cel mai important aspect în echitație este încrederea. Prin înțelegere, răbdare și coerență, încrederea calului poate fi câștigată. Persuasiunea blândă, și nu forța, este ingredientul secret pentru echitație.

Echitația este o formă de artă care implică comunicarea între om și cal. Iată principalele aptitudini dezvoltate prin practicarea acestui sport:

  • Atenția
  • Încrederea în sine
  • Comunicarea nonverbală
  • Orientarea spațială
  • Planificarea
  • Răbdarea
  • Leadership-ul natural

Un cal te urmează prin încrederea pe care i-o inspiri, nu prin faptul că îi ordoni. Cu alte cuvinte, va trebui să înveți să construiești o relație care are la bază autoritatea câștigată, și nu cea impusă.

Pe scurt, așa funcționează leadership-ul natural.

Ascultarea din partea calului se câștigă în timp, prin dezvoltarea acestor aptitudini necesare. Începând de la pregătirea calului pentru călărie și până la descălecarea de pe cal, călărețul trebuie să fie atent la fiecare detaliu.

Pentru aceasta, este nevoie să-ți cultivi puterea de concentrare și atenția continuă. Spre exemplu, să ai grijă să nu călcați într-o groapă, să vezi dacă se apropie ceva, dacă sunt în jur anumiți factori perturbatori etc.

Aici nu avem butoane, nici touchscreen

De asemenea, orientarea spațială este diferită față de situația în care ești doar tu, sau tu cu motocicleta, sau tu cu mașina.

Nu poți apăsa pur și simplu un buton, după care să aștepți să vezi cum calul face exact ceea ce îți dorești.

Călăria este mai degrabă o conversație permanentă între cal și călăreț. Iar această conversație are loc printr-un limbaj al semnelor și al îndemnurilor verbale și non-verbale.

În tot acest dialog, trebuie să ții mereu cont de starea partenerului tău. Și să iei în considerare mai mulți factori, inclusiv cum va reacționa calul într-o situație sau alta, ce anume îl poate deranja, etc.

Fiecare acțiune din comportamentul omului influențează comportamentul calului. De aceea, auto-controlul, calmul și disciplina sunt absolut necesare.

Prin dobândirea capacității de a-ți controla emoțiile și de a coopera cu un animal atât de mare și puternic, va crește în mod inevitabil încrederea în sine a celui care practică echitația.

Previous Post
Terapia cu cai la copii – beneficii
Next Post
The youngest member of the club: Spirit
Limbajul cailor - prietenie - clubul sportiv Equester

Learning the horse's body language

Equester Riding Club - echitatie de performanta web

Athletes' participation in competitions

Afis Concurs desene copii

Contest for children

Sarbatori-de-Pasti-program-Equester-web

Equester Club Holiday Program

Equester - manzul Spirit

The youngest member of the club: Spirit

Menu
×