9 mituri despre călărie

Equester Iasi - club sportiv

Pentru că am ajuns ca, în câțiva ani, să cunosc, chiar din șa, beneficiile sportului ecvestru și pentru că văd echitația ca pe un sport de viitor pentru fiul meu, mi-am propus să te ajut și pe tine să afli de ce călăria este cea mai bună activitate fizică, atât pentru tine, cât și pentru copilul tău!

Călăria:

1. Este un fel de cardio!

Adevărat: o oră de călărie arde tot atâtea calorii cât 30 de minute de cardio sau de cycling.

2. Te tonifică!

Adevărat: tonusul muscular general al unui călăreț este mult mai bun decât al unei persoane sedentare deoarece, deși nu pare, absolut toate grupele musculare sunt implicate în efort, la fel ca în cazul înotului, dar la un nivel mai intens.

3. Îmbunătățește aparatul vestibular!

Adevărat: mai simplu spus, călăria îți dezvoltă echilibrul. Nu are rost să mai enumerăm beneficiile ce rezultă de aici!

4. Stimulează funcția organelor interne!

Adevărat: patologia tubului digestiv la o persoana sedentară este legata în primul rând de tranzitul intestinal. Stimularea tranzitului, și implicit scăparea de constipație, este calea cea mai sigură pentru îmbunătățirea stării de sănătate pentru că, nu-i așa, 75% din mediatorii imunității umane sunt secretați de către tubul digestiv!

5. Este tratament ortopedic!

Adevărat: încă din secolul 17, călăria este utilizată pentru a trata diverse afecțiuni, în special ale coloanei, dar nu numai. Astfel, echitația, medical denumită “hipoterapie”, a făcut-o pe daneza Liz Hartel, care avea ambele picioare paralizate din cauza poliomielitei, să câștige medalia de argint la Jocurile Olimpice din 1952.

6. Înseamnă performanță școlară!

Adevărat: acest sport excelează în dezvoltarea focusului (concentrării) și a memoriei. Copiii care fac călărie învață să își direcționeze atenția către un singur subiect și să o mențină acolo. Acest fapt îmbunătățește performanța școlară și, cu siguranță, și relația cu părinții.

În plus, pentru cei ce aleg să se specializeze în săriturile peste obstacole, memoria devine extrem de antrenată datorită faptului că, pentru parcurgerea corectă a unui traseu, este importantă reținerea ordinii obstacolelor și a numărului de fulee dintre acestea.

7. Te face să arăți bine!

Adevărat: doar nu degeaba atât de multe case de modă creează haine inspirate de vestimentația și de echipamentul de călărie!

8. Îți crește încrederea!

Adevărat: colaborarea cu un partener care trebuie să respecte la milimetru hotărârile tale și faptul că, în plus, trebuie să îți dezvolti puterea de motivare a partenerului care cântărește între 5-10 ori greutatea ta, îți garantează o dezvoltare psihică echilibrată și un spirit de leader. Ce poate fi mai bun, atât pentru tine, cât și pentru copilul tău?

9. Înseamnă FERICIRE!

Adevărat: călăria stimulează secreția de serotonină, hormonul fericirii! De ce crezi că, odată ce te vei apuca de călărie, nu te vei mai lăsa?

Sursa: Doctormit.ro

Articolul anterior
Ce se întâmplă dacă tratăm calul ca pe un cățeluș?
Articolul următor
Cum să te pregătești pentru prima lecție de echitație?
Limbajul cailor - prietenie - clubul sportiv Equester

Să învățăm limbajul corporal al calului

Equester Riding Club - echitatie de performanta web

Participarea sportivilor la competiții

Afis Concurs desene copii

Concurs pentru copii

Sarbatori-de-Pasti-program-Equester-web

Programul Clubului Equester de Sărbători

Equester - manzul Spirit

Cel mai tânăr membru al clubului: Spirit

Meniu
×