Echitație pentru adulți

Lecție de inițiere scurtă (20 min)

În cadrul primelor sedințe de echitație pentru adulți, vei învăța, prin diverse exerciții practice de călărie, să-ți dezvolți echilibrul în șaua calului și să adopți o poziție corporală corectă.

Prima lecție începe cu o plimbare de 5-10 min în care se lasă corpul complet relaxat. Scopul este acomodarea cu poziția în șa și cu mișcarea calului, corelată cu mișcarea călărețului.

Apoi urmează o serie de indicații pentru corectarea poziției și exerciții pentru dezvoltarea încrederii și a echilibrului.

Lecție de inițiere completă (45 min)

Lecțiile de echitație pentru adulți complete includ, la început, practicarea unor exerciții simple – mână în șold, mână lateral, rotiri din brațe, mângâieri (te apleci și mângâi calul pe piept, sau pe spate).

Toate acestea au ca scop dezvoltarea echilibrului, a încrederii și a capacității de a interacționa cu calul.

Această capacitate presupune să înveți să înțelegi calul și limbajul de comunicare al acestuia, atât de la sol, cât și călare.

Ulterior, de la o ședință la alta, exercițiile devin mai complexe.

Este antrenată tot mai mult capacitatea de coordonare, sincronizare și menținere a echilibrului, prin exerciții de tipul:

  • rotiri de brațe din trunchi, aplecări față-spate, exerciții pentru dezvoltarea instinctului de a strânge din genunchi, exerciții de echilibru stând în genunchi pe șa, exerciții de gimnastică cu chinga de voltijă etc.

Aptitudini dezvoltate prin echitație

Cel mai important aspect în echitație este încrederea. Prin înțelegere, răbdare și coerență, încrederea calului poate fi câștigată.

Persuasiunea blândă, și nu forța, este ingredientul secret pentru echitație.

Un cal te urmează prin încrederea pe care i-o inspiri, nu prin faptul că îi ordoni.

Cu alte cuvinte, va trebui să înveți să construiești o relație care are la bază autoritatea câștigată, și nu cea impusă. Pe scurt, așa funcționează leadership-ul natural.

Meniu
×