Hipoterapie

Hipoterapia pentru copii

Hipoterapia este una dintre terapiile cu nenumărate beneficii pentru copiii cu dizabilități motorii, probleme de relaționare, autism, ADHD, Sindrom Down etc. Este folosită în multe centre din străinătate, ca metodă importantă de recuperare.

Două dintre problemele foarte des întâlnite în viața acestor copii sunt: refuzul terapiei și lipsa interesului pe care îl manifestă în timpul terapiei.

La copiii cu dizabilități, este dificil să le captăm atenția, să menținem contacul cu ei pe toată perioada terapiei.

În cazul hipoterapiei, copilul vine de obicei fără a percepe această activitate ca pe o terapie.

Copilul caută contactul cu adultul de lângă el, așteaptă indicații, ceea ce este un mare avantaj în terapie. Nu este nevoie să îi cerem atenția, pentru că el este cel care o caută.

Hipoterapia pentru adulți

“There’s something, about the outside of a horse that is good for the inside of a man.” – W.Churchill

În lucrul cu caii, oamenii simt emoții. Iar emoțiile pozitive au puterea să vindece rănile ascunse în noi, la nivel profund.

Hipoterapia este potrivită pentru persoanele anxioase, depresive, antisociale, care nu au încredere în sine, au dificultăți de limbaj etc.

A fost documentat clinic faptul că, în preajma cailor, frecvența creierului nostru se modifică. Ne calmăm și devenim mai conștienți și mai concentrați atunci când suntem alături de cai.

Astfel, învățăm să păstrăm contactul cu prezentul și să devenim conștienți de propriile trăiri.

În același timp, învaţăm să fim atenți la trăirile şi mesajele nonverbale transmise de fiinţa cu care intrăm în contact.

Un proiect pentru care căutăm parteneri

La Equester Riding Club, hipoterapia este o nouă direcție pe care dorim să o dezvoltăm, prin stabilirea unor parteneriate cu clinici sau cabinete de psihoterapie. În prezent, clubul nu dispune de un psihoterapeut propriu, însă avem deschiderea de a pune la dispoziție suportul oferit de caii noștri în organizarea unor activități specifice de terapie.

Meniu
×