Spirit

Rasă cal: metis Lipițan
Temperament: jucăuș, energic

Spirit este primul mânz venit pe lume la centrul nostru de echitație, care acum s-a transformat într-o mândrețe de cal înalt, sănătos și puternic.
A văzut pentru prima dată lumina zilei în aprilie 2019 și s-a bucurat de o creștere armonioasă lângă mama lui, Tița, în lunile de vară și căldură, foarte importante pentru dezvoltarea lui sănătoasă.

În prezent, Spirit este un cal tânăr, energic și jucăuș, fiind în același timp agil și rezistent, dovedindu-se foarte potrivit pentru lecțiile de inițiere în echitație ale copiilor de statură mai mare.

Rasa de cai Lipițan este cea mai veche dintre rasele moderne de cai din Europa, fiind originară din Lipica, Slovenia. Lipițanii sunt balerinii din lumea cailor și pot fi văzuți în acțiune la Școala de călărie spaniolă din Viena, Austria. Superbii cai albi ai școlii sunt faimoși în toată lumea pentru grația cu care execută mișcări complicate de dresaj.

Calul Lipițan are o abilitate naturală de a se concentra, are o bună dispoziție, rezistență la călărie și transport. Mișcările calului Lipițan emană mândrie și sunt înalte. Calul Lipițan are un caracter nobil, pasionat, însă mereu delicat, prietenos, dispus să muncească, să se descurce în situații tensionate și să se lase condus de oameni.

Spirit - caii Clubului Equester web
Meniu
ro_RORomanian