Spirit

Spirit este primul mânz născut la centrul nostru de echitație, care a devenit acum un cal înalt, sănătos și puternic.

A văzut pentru prima dată lumina zilei în aprilie 2019 și s-a bucurat de o creștere armonioasă lângă mama lui, Tița, în lunile de vară și căldură, foarte importante pentru dezvoltarea lui sănătoasă.

În prezent, Spirit este un cal tânăr, energic și jucăuș, fiind în același timp agil și rezistent, dovedindu-se foarte potrivit pentru lecțiile de inițiere în echitație ale călăreților adolescenți și adulți.

Rasa de cai Lipițan este cea mai veche dintre rasele moderne de cai din Europa, fiind originară din Lipica, Slovenia. Lipițanii sunt balerinii din lumea cailor și pot fi văzuți în acțiune la Școala de călărie spaniolă din Viena, Austria. Aceștia sunt faimoși în toată lumea pentru grația cu care execută mișcări complicate de dresaj.

Calul Lipițan are o abilitate naturală de a se concentra, are o bună dispoziție, rezistență la călărie și transport. Calul Lipițan are un caracter nobil, pasionat, însă mereu delicat, prietenos, dispus să muncească, să se descurce în situații tensionate și să se lase condus de oameni.

Nivele: inițiere, intermediar, avansat;
Activități: lucru la coardă, lucru la liber, sărituri obstacole, ieșiri teren variat;
Rasă cal: metis Lipițan;
Temperament: jucăuș, energic;
Recomandat: călăreților adolescenți și adulți.

Meniu
×